Monday, October 24, 2011

_MAJLIS KONVOKESYEN UPM-IPTS KE-13_


abaikan jew tulisan kat banner tu yew..ni pun muke dah penat..heheeh



assalamualaikum w.b.t....
apa khabar sahabat2 sekalian....
alhamdulillah.....syukur kepada ILLAHI kerana akhirnye...selamat sudah majlis konvokesyen diploma saya pada KHAMIS lalu.....huhu...cume terlambat pulak nak update...broadband kat muar tak berapa elok...hehe

FIRSTLY.....alhamdulillah....syukur kepada-NYA kerana akhirnye saya berjaya dalam DIPLOMA....dan juga kerana rezeki dari-NYA....saya berjaya memperoleh ANUGERAH CEMERLANG KESELURUHAN PERINGKAT DIPLOMA semasa majlis konvokesyen ni berlangsung....ALHAMDULILLAH....

tak lupa juga buat kedua2 ibu bapa saya yang tak putus2 mendoakan kejayaan saya...yang senantiasa memberi sokongan bila saya down bila berlaku sebarang masalah....


TERIMA KASIH IBU...


TERIMA KASIH AYAH...



selain itu...terima kasih juga saya ucapkan buat pensyarah2 di UCSA yang telah memberikan ilmu mereka kepada saya juga rakan2 seperjuangan....terima kasih pensyarah2 yang disayangi dan yang kini dirindui....tak lupa juga buat rakan2 yang sentiasa memberikan sokongan dan dorongan dan yang telah mengajar bila ke'blur'an berlaku....hehe....especially to AMIRA HUSNA...NAZATUL SHIMA....NOOR FADILLAH...juga SYARIDA ROSALINA....huhuhu...terima kasih kalian...sayang korang ketat2..huhuh..=))..juga terima kaih buat seseorang yang jauh dimata tapi dekatttt di hati...hehehe...thanks awak..=))

eh2...dah macam ucapan pulak kan....hahaha....takpelah....bukan selalu jadik skema macam ni....hehehe.....okay....aritu after selesai majlis...tak sempat pun nak bergambar sangat dengan kawan2....nasiblah...before majlis tu,dah bergambar..hehe...tapi sedih lah kan....kawan2 yang duk jauh2 tu...xdapat nak bergambar dengan mereka....huhuhu...memang tak sempat....so...tak banyak gambar yang akan di'upload'...huhuhuh....



gambar bersama my mom..love u...

with shima n kak ida....love both of u..

with my cousin...thanks dik sbb sudi datang...hehe

with my dad....love u...

with my friends.....nasib baik pagi tu dah ambil gambar sama2..

my friends....nasib la pagi2 tu dah ambil gambar....

with my friends....captured by my sis...like this photo so much!!

with my friends..again...=D

my friends.....

my friends....shima...kak ida...ainun and dila....


my cousin;yana with my sis;ain and my lovely mom...=D

sempat lagi ambil gambar walau tengah kelam kabut..hehehe

my mom and my dad....saja ambil gambar macam ni...like lovely husband and wife..but...its real!!hehe


gambar setelah kepenatan....hehehe


kesian my cousin....kepenatan sangat2...hehe...


with my cousin again....sedang menanti my sis...hehe


abaikan saja tarikh pada banner tu ye..hehe


my lovely mom....


my lovely dad...


my lovely sis and cousin...=D


my lovely sis....=D


my lovely cousin...=D


dah nak balik pun sempat lagi nak bergambar..hehehe


senyum..!!!


my sis dh konvo..erkk...me or she???heheheh


nak try baling2 topi....heheheheh



alhamdulillah....DIPLOMA dah berjaya....sekarang..i need to give my efforts more on my BACHELOR.....adakah kejayaan semasa diploma akan berulang kembali???INSYAALLAH.....selagi saya berusaha dan berdoa pada ALLAH...dan semoga result exam for my sem1 nanti adalah membanggakan....semoga kecemerlangan diperoleh.....





~~AMIN YA RABB~~




p/s: rakan2...doakan untuk kecemerlangan saya di peringkat BACHELOR ni ye...terima kasih..semoga Allah membalas budi baik anda...insyaAllah...

Sunday, October 16, 2011

_FINAL EXAMINATION WAS DONE!!_



assalamualaikum.....
semoga sihat2 saja sahabat2 blogger saya yew....
alhamdulillah....malam ni berkerajinan untuk mengupdate diari saya ni...hehehe...almaklumlah...sebelum ni final examination sedang berjalan.....and now....ALHAMDULILLAH....its done!!!
walaupun soalan2 dalam exam ni macam tak berapa suka dengan saya.....tapi apa nak buat....usaha sudah dilakukan....hanya berserah pada Allah dan bertawakal saja sekarang ni.....insyaAllah.....semoga result for this first trisemester in my degree sangat2 cemerlang.....insyaAllah....

 ~~ AMIN YA RABB ~~

okay.....exam dah abes...tadi after exam....sempat lagi kami bergambar....kat bus stop pun jadi....hahaha....tapi yang bestnye...bergambar kat pokok....sokmo gitu...hehehe....


ni lah gmbar kat pokok tu...hehehe

then,ape lagi.....kepala dah bebas dari stress....jom layan cerita2 yang ada....heheh....perancangan...arini nak tengok coffee house sampai abes....sampai mata lebam2....hehehe....almaklumlah....line wifi kat sini okay bila tengah malm saja...hehehe....takut xabes tengok pulak....line broadband kat muar lak.....tersangat2 la 'laju'...hehehe...faham2 sendiri la yew kalian...hehehe...

before ni lak.....dah rancang nak pegi bandar....nak cari kasut tuk konvo nanti....hehe...nak cari kasut yang 'flat' jew la...xberani nak pakai yang tinggi2 ni....tapi xtau la bile akan keluar...hehehe...rancang2 esok...tapi xtau lah....sbb kita hanya merancang....Allah yang tentukan segalanya.....hehehe..=))

then...ready for the hari konvokesyen...hehehe....xsabar nak ambil gambar banyak2....nak simpan sebagai kenangan....almaklumlah....masa tu lah akan jumpe balik kawan2 masa kita DIPLOMA dulu....hehehe...masing2 mempunyai hala tuju yang berbeza....ada yang dah kerja...ada jugak yang masih belajar.....macam saya ni...hehehe...

hope....all will be fine...insyaAllah....semoga semuanya berjalan dengan lancar dan seperti yang dirancang....


~~ AMIN YA RABB ~~




p/s: jom datang ke konvokesyen saya.....20hb Oktober ni...hehehe..=))


Wednesday, October 12, 2011

_FINAL EXAMINATION_


assalamualaikum sahabat2 sekalian.....
sekian lame xupdate blog ni...
pemalas la katekan....
hehehe...

FINAL EXAM

JADUAL PEPERIKSAAN AKHIR BBA SEM 1

10/10/11 BBI2420 PN FAUZIAH 8.00-10.00MALAM

12/10/11 ACT3120 PROF.DR ZULKARNAIN 8.00-11.00MALAM

16/10/11 MTH3004 DR.IDHAM 10.00PAGI-12.00TENGAHARI


kelihatan macam sedikit kan???

tapi.....


amat2 la sukar....terutamanya FINANCIAL 

ACCOUNTING.....tapi ape2 pun akan cuba sedaya upaya untuk menjadikannye mudah.....InsyaAllah.....sebab sy tau...

Allah sentiasa bersama saya.....Allah pasti akan memudahkan saya dalam menjawab exam ni.....InsyaAllah....selagi saya ingat pada Allah.....selagi tu...Allah akan ingat pada saya.....kan3....

okay..ape2 pun....satu paper dah lepas....paper 


BBI2420.....ALHAMDULILLAH

...mudah jew tuk menjawab.....doa dari 

MY PARENTS....huhuhu....

sedang study tuk paper malam ni pulak.....rasa tak tenang jew hati ni selagi tak lepas lagi exam ni....huhuh...berdebar2 jew rase.....tapi takpe...Allah ade tuk saya....huhuhuhuhu....sekarang..yang perlu saya lakukan adalah 

DUIT...


D    DOA

    U    USAHA

       I     IKHTIAR

          T    TAWAKAL


mudah-mudahan...Allah permudahkan segalanya.....



~~AMIN YA RABB~~




p/s: sahabat2,jangan lupa ye mendoakan kejayaan saya.....terima kasih...hanya Allah yang dapat membalas segala kebaikan anda semua.....=))


Sunday, October 2, 2011

DOA SEORANG KEKASIH BY IN-TEAM




Oh Tuhan, seandainya telah Kau catatkan
Dia milikku, tercipta untuk diriku
Satukanlah hatinya dengan hatiku
Titipkanlah kebahagiaan

Ya Allah, ku mohon
Apa yang telah Kau takdirkan
Ku harap dia adalah yang terbaik buatku
Kerana Engkau tahu segala isi hatiku
Pelihara daku dari kemurkaanMu

Ya Tuhanku, yang Maha Pemurah
Beri kekuatan jua harapan
Membina diri yang lesu tak bermaya
Semaikan setulus kasih di jiwa

Ku pasrah kepadaMu
Kurniakanlah aku
Pasangan yang beriman
Bisa menemani aku
Supaya ku dan dia
Dapat melayar bahtera
Ke muara cinta yang Engkau redhai

Ya Tuhanku, yang Maha Pengasih
Engkau sahaja pemeliharaku
Dengarkan rintihan hambaMu ini
Jangan Engkau biarkan ku sendiri

Agarku bisa bahagia
Walau tanpa bersamanya
Gantikanlah yang hilang
Tumbuhkan yang telah patah
Ku inginkan bahagia
Di dunia dan akhirat
PadaMu Tuhan ku mohon segala 


YA ALLAH..
YA TUHANKU....
HANYA PADAMU KU MEMOHON...
ANDAI DIA ADALAH JODOHKU...
TETAPKANLAH HATINYA BUATKU JUGA BUAT MU....
DAN SEKIRANYA HAMBA ADALAH JODOHNYA....
TETAPKANLAH HATIKU BUATNYA JUGA BUAT MU....


YA ALLAH....
YA TUHANKU....
JAUHILAH HUBUNGAN KAMI DARI SEGALA KEMURKAANMU....
LINDUNGILAH HATI KAMI DARI MELAKUKAN LARANGANMU....


YA ALLAH....
YA TUHANKU....
ANDAI JODOHNYA ADALAH UNTUK BERSAMA DENGAN INSAN LAIN...
TABAHKANLAH HATI HAMBA DALAM MELAYARI DUGAAN DARI MU....
KURNIAKANLAH KEBAHAGIAAN BUAT DIRINYA....



p/s: insyaAllah.....setiap insan telah Allah aturkan jodoh yang tepat dan benar....banyakkan la memohon daripada-NYA....INSYAALLAH...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...