Sunday, September 4, 2011

CERITA-CERITA DI HARI RAYA





assalamualaikum w.b.t. buat sahabat2 semua.....terasa lama betul tak update blog ni...almaklumlah....bila dah balik muar...line internet memang sangat slow...huhu...kalau online pun, jap je la...hehehe...sebelum terlupa....SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI buat sahabat2 semua....MAAF ZAHIR DAN BATIN...maaf la andai pernah terlukakan hati kalian....huhu..maklumlah....dalam blog ni..kadang2 bila dah marah sangat atau ape2 la..memang lepas jew la dalam blog..huhuhu....0-0 yew kalian....

********************************************************

okay...sekarang masuk cerita2 sebelum raya..hehehe...aritu balik cuti ari khamis bersamaan dengan 25 Ogos 2011..tiket pukul 10 pagi....that day,seperti biasa kami kene naik komuter....tapi before that, nak tunggu bas punyalah lama....huhuhu..tapi alhamdulillah..ade la jugak bas....sempat lagi....hehehe..sampai2 kat STESEN KOMUTER tu dalam pukul 9 or 9.15 pagi tak silap....sampai2 beli tiket ke BANDAR TASIK SELATAN....yang lawaknye....kejadian before ni jadi lagi.....lepas beli tiket jew....train ke BTS pun sampai....kami apa lagi....again...berkejaran la....hahahaha...teringat lak kejadian yang lepas bersama dengan zira,niza dan shima....masa tu nak balik sebab puasa Ramadhan...sampai2 jew kat stesen terus beli tiket..time tu dalam pukul 9.20pagi xsilap la...huhuhu....tiket niza lak pukul 9.30pagi....sampai2 jew terus beli tiket ke BTS....and train pun sampai..hahaha...berlari2 la kami ke side sebelah tu......pada mulanya nak lepaskan si niza ni dulu sebab bas die pukul 9.30pagi....last2....kami pun sama2 la berlari...naseb xtinggal tiket KTM kat tangga...huhuhu....tapi alhamdulillah....kami sempat juga naik...hehehe....

**********************************************

okay...next story....ape lagi kalau bukan story masa dah sampai kat muar la...hehehe...actually takde story sangat...hehehe...tapi tahun ni second time la buat kuih raya...hehehe..ala...bukan kuih sangat pun...just coco crunch campur dengan corn flakes campur dengan madu.....tu satu jenis....satu lagi sama juga...guna coco crunch dengan corn flakes..tapi yang ni campur dengan coklat...yummyyy!!hehehehe...tengok dalam raya ni....tersangat la laku kan.....walaupun tak berapa cantik cara letaknye.....hehehehe...tapi alhamdulillah....dew juga yang suka makan....ha...terlupa lak....ibu saya first time buat TEMPEYEK...bukan la first time...tapi..yang ni first time jadi...yeayy!!!hehehe...tapi baru raya KELIMA....dah abes...means.....SEDAP!!!!!...hehehehe....lepas ni dah boleh jual....hahahaha...angan2 saya jew la...hehehehe

***********************************************

okay...sekarang nak story pasal kemas rumah pula....hehehe...macam biase setiap tahun...tugas saya adalah meng'iron' langsir dan memasang pin dan memasang langsir....BUT......tahun ni cuma gosok dan pasang pin jew ok....hehehe...yang pasang langsir adalah tugas my adik....hehehehe...

PASANG LANGSIR.....DONE!!!

tahun ni nampak lagi kemas la dari sebelum2 ni....hehehe...akhirnya BERJAYA!!!....

then...malam sehari sebelum menyambut SYAWAL.....masa untuk mengemas bilik pula...hehehe...seperti biasa....kemas bilik mesti dah2 dekat nak raya...hehehe...bukan apa....pemalas sikit bab2 nak kemas2 ni....hehehe...nasib2...hehehe.....SETEL kemas pagi...sampai waktu sahur.....huhuhu...time sahur lak...kejut ibu...xbangun2....maybe penat....last2...ku la yang masak sahur...ala...masak nasi goreng jew....sebab nasi masih banyak....hehehe...nak masak lauk pula dah lambat sangat...hehehe....first time sebenarnya masak untuk sahur ni.....selalunye ibu yang masak...hehehehe..

TERBAEEKKKK!!

***********************************************

penatnye kemas bilik.....lepas tu..mnasak sahur pula....eh2...pagi tu kene ikut pergi pasar pulak tuk masak tuk HARI RAYA....hhuhu...dah la tak tido lagi....haduyaiiiii....ngantuknye.....!!!
huhuhu....tapi kene ikut jugak...tak kan nak suh adik ku sorang jew ikut....nanti tak cukup tangan pulak...huhuhu....
tapi.....yang paling tak suka bile sampai pasar......

ALAMAKKKKKKK!!!!!!!!!!!!

ramainye orang......SERABUTTTTT!!!!!!!!!

haishhhh....keadaan yang paling saya tak gemari.....pergi sesuatu tempat yang sangat CROWDED!!!

TAK SUKA!!!!!

okay...DONE!!!....tapi...ala...ibu terlupa beli kelapa pulak.....dan2....tugas ayah untuk membeli....hehehehe.....

TAPIIIIIIIIIIIIII

lamenye......sampai sejam tu tunggu dalam kereta....sampai ku yang ngantuk ni sempat lagi nak tido...hahahaha....yang xboleh blah.....boleh lak adikku amek gambar ku tengah tido..heheheeh....okay...sebab ayah lambat sangat...kene beratur panjang......huhuhu....almaklumlah....masing2 baru nak membeli....hehehehe

PERGI PASAR........DONE!!!!!!

*******************************************

tibalah masa untuk kita menyambut SYAWAL........hehehe....takde apa2 story pun sebenarnya....
hehehe...sekian untuk cerita2 saya.....


SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI

MAAF ZAHIR & BATIN


p/s : heheh...maaflah kawan2....raya tahun ni tak amek gambar pun....gambar2 kuih nanti2 la yew....tunggu hati dah tenang.....doakan saya tuk jawab FINANCE midterm dengan mudah yew....=))


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...