Wednesday, June 29, 2011

biLa haTi






bila hati...
bila hati merasa merindui...
tatkala itu hati sering berkata-kata...
adakah dia juga turut merindui diri ini???
adakah orang yg dirindui turut merasakan apa yang hati ini sedang rasakan??

bila hati....
bila hati merasakan kegembiraan....
tatkala itu hati mula berfikir...

adakah kebahagiaan ini akan dirasakan sampai bila-bila???
adakah kegembiraan ini hanya sebagai menumpang kehidupan ini???
adakah hati di sana turut merasakan kegembiraan hati di sini???

bila hati...
bila hati terasa dilukai...
tatkala itu hati sering tertanya-tanya...

adakah diri ini tidak sempurna buatnya???
adakah diri ini bersalah pada hatinya???
siapakah yang bersalah dengan apa yang terjadi???

oleh itu...
tepuk dada...
tanyalah hati masing-masing....
adakah hati kite yang tersalah tafsir???
atau...
adakah hati die yang tidak ikhlas dalam menyambut cinta dari hati kita???

FIKIR-FIKIRKAN...

selamat beramal buat hati kalian..=))


Saturday, June 18, 2011

MENGGEMUKKAN BADAN




Assalamualaikum....
okay..tajuk pun dh gempak kan...
hahahha...
ini lah akibatnye xley nak tido time2 macam ni...
hehehe...

okay....
sekarang jam menunjukkan pukul 3.45 pagi...
dasat kan...still xtido..
hehehe...
dan...
time2 macam ni lah perut nak berkeroncong....
hahha....

keroncong pluss gendang & banyak lagi la bunyi2 nye semakin kuat...
so...mencarilah makanan yang ada kat dapur..
okay...xdew pape...
so......
MAGGI la jawabnyer...
hahahah....

naseb bek adek ku pun x tido lagi....
so...ade la teman makan...
die kate ku masak MAGGI kali ni kuahnya....

MANTAPPPPPP!!!!

hahahaha....
bile makan terasa macam dew kat KOREA lak......
yelah....
makan pedas2 time2 hujan ni...
perrrgghhhh!!!

MEMANG MANTAPPPP!!!

hahah....
okay...
tu jew pun ku nak post...
hahah...
pasni sambung belajar...
orang len makin kurus..
ku lak...
makin GEMUKKKSSSSS....

hahaha...
what ever....
dew ku kesah orang nak cakap pew???


PEACE!!

Friday, June 17, 2011

PENING KEPALA LAH MACAM NI


Assalamualaikum....
again....
entry yang seterusnya pada hari yang sama...
sesuatu yang agak la penting untuk masa depan ku n kawan2 lain..
heheheh...

semua ni adalah berkaitan dengan sambung study di peringkat IJAZAH...
haisssshhhhh....
pening betul la pikir pasal ni....

bukan pening sebab xnak sambung...
tapi pening macam mane cara pendaftaran yang ditetapkan pihak UCSA...


okay...ku akan cerita...
macam ni....
tadi kat FACEBOOK kawan ku time diploma post yang pendaftaran di UCSA pada 30 Jun...
okay...itu ku tak kesah....

tapi...
masalahnye kat sini adalah....
on that day jugak...
pada sebelah malam kitorang akan ke UPM untuk pendaftaran subjek yang akan kami ambil untuk DEGREE nanti....
dimana pengangkutan ku xkesah sebab UCSA dah sediakan....
masalahnya adalah...
4 Julai kami dah start kelas...
dan 1 Julai kami mendaftar di UPM....
sebenarnya agak kelam kabut jugak la...
sebab xbanyak masa tuk kemas barang...
dan sebenarnya agak bercelaru la jugak...
haisshhhh....
pening pale den pikir pasal ni....
pengurusan yang agak kelam kabut la jugak...

okay...
mesti kalian xfaham kan....
kenapa daftar di dua tempat yang berbeza...

okay...
macam ni sebenarnya....
program IJAZAH yang ku ikut ni adalah tawaran dari UCSA yang menjalankan program usahasama dengan pihak UPM....
dimana..untuk program usahasama ijazah...
pelajar perlu belajar di universiti tersebut...
bukan lagi di kolej....
sebab itu lah kitorang kene daftar di dua tempat yang berbeza...

apa2 pun...
semoga Allah mempermudahkan urusan kami semua....


~~AMIN YA ROBB~~


Thursday, June 16, 2011

BINGKA UBI



Assalamualaikum....
okay..hari ni nk citer pasal BINGKA UBI...
hahahha....

sebenarnya dah lama teringin nak makan...
dan semalam baru sebut2 semula....
sebab tu arini kami membuat bingka ubi....
hehehhe...
walaupun xberapa nak jadi lah....
kurang lembab....
tapi rasanya boleh tahan sedap la...
hehehe...

ku dan ayah parut ubi petang tadi...
dalam pukul tiga tak silap....
siap dalam pukul empat lah...
hehehehe....
penat tu...

dah siap parut ubi...
parut gula merah lak...
hahaha...
peristiwa yang lucunya...
tengah2 parut tu...
ku rasa la pulak gula merah tu...
tiba2 adik & ayah ku tengok dan tegur...
pelik jugak...
salah kew nak rasa gula merah tu...

ooooppppsssss.........!!!!!!!!!

terlupa pulak....
arini ku kan puasa....
huhuhu...
tergelak besar kitorang....
hahahaha....
entah camne boleh lak lupa yang arini ku puasa...
hahahaha...
naseb baik diorang ada..
kalau tak...
memang lagi banyak la ku telan..
hahahah...

okay...
apa2 pun...
ku rase sikit jew....
dan memang xdew pape rase....
dan puasa masih diteruskan...
sebab ku lupa...
heeee....


PEACE!!

ASSALAMUALAIKUM


Assalamualaikum....
apa kabar sahabat2??
buat pengetahuan kalian....
ini adalah blog saya yang kedua selepas blog fiqah90.blogspot.com yang mengalami macam2 gangguan...
jangan salah faham...gangguan yang dimaksudkan adalah page tu terlalu la berat...
jadi loading pun lambat...

pengajaran....
tak nak dah letak widget banyak2...
huhuhhu....
letak sikit2 jew la...
heee....
bukan itu jew...
tapi tak nak dh cerita bende2 yang karut2..
hehe...
nak post yang penting2 jew....
walaupun xpenting buat sahabat2 lain...
hehehe...

PEACE!!


Wednesday, June 15, 2011

CINTA TERAGUNG BY HAZAMA






Maafkan aku sekiranya tak termampu
Untuk mencurahkan semua isi hatiku
Ternyata tak terkata
Rinduku padamu

Ku takkan bisa menjadi lebih
Dari apa yang terdaya
Namun ku tetap berjanji
Akan masih mencuba untuk
Memujuk hatimu
Mencintai aku
Kerna semua yang ada
Hanyalah untukmu

Secebis perasaan ku hamparkan
Membawa sejuta harapan
Menagih cinta
Teragung darimu

Ku takkan bisa menjadi lebih
Dari apa yang terdaya
Namun ku tetap berjanji
Akan masih mencuba untuk
Memujuk hatimu
Mencintai aku
Kerna semua yang ada
Hanyalah untukmu

Maafkan aku sekiranya
Tak termampu untuk
Mencurahkan semua
Isi hatiku



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...