Sunday, August 21, 2011

grEnaDe by bruNo maRs



Easy come, easy go 
That’s just how you live, oh 
Take, take, take it all, 
But you never give 
Should of known you was trouble from the first kiss, 
Had your eyes wide open 
Why were they open? 
Gave you all I had 
And you tossed it in the trash 
You tossed it in the trash, you did 
To give me all your love is all I ever asked, 
Cause what you don’t understand is 
I’d catch a grenade for ya..yeah, yeah, yeah.. 
Throw my hand on a blade for ya..yeah, yeah, yeah.. 
I’d jump in front of a train for ya..yeah, yeah , yeah.. 
You know I’d do anything for ya..yeah, yeah, yeah.. 
I would go through all this pain, 
Take a bullet straight through my brain, 
Yes, I would die for ya baby 
But you won’t do the same 

No, no, no, no 
Black, black, black and blue beat me 
Till I’m numb Tell the devil I said hey.. 
When you get back to where you’re from 
Mad woman, bad woman, 
That’s just what you are, yeah, 
You’ll smile in my face then rip the breaks out my car 
Gave you all I had 
And you tossed it in the trash 
You tossed it in the trash, yes you did 
To give me all your love is all I ever asked 
Cause what you don’t understand is 
I’d catch a grenade for ya..yeah, yeah, yeah.. 
Throw my hand on a blade for ya..yeah, yeah, yeah.. 
I’d jump in front of a train for ya..yeah, yeah , yeah.. 
You know I’d do anything for ya..yeah, yeah, yeah... 
I would go through all this pain, 
Take a bullet straight through my brain, 
Yes, I would die for ya baby 
But you won’t do the same 

If my body was on fire, 
Ooh You’ d watch me burn down in flames 
You said you loved me you’re a liar 
Cause you never, ever, ever did baby 
But darling I’ll still catch a grenade for ya 
Throw my hand on a blade for ya..yeah, yeah, yeah.. 
I’d jump in front of a train for ya..yeah, yeah , yeah.. 
You know I’d do anything for ya..yeah, yeah, yeah... 
I would go through all this pain, 
Take a bullet straight through my brain, 
Yes, I would die for ya baby 
But you won’t do the same. 
No, you won’t do the same, 
You wouldn’t do the same, 
Ooh, you’ll never do the same, 
No, no, no, no..

p/s : semakin menggilai lagu ni....hehehe..peace!!

Monday, August 15, 2011

beLajaR






95% SUKSES BERGANTUNG PADA MINDSET DIMANA MINDSET DIBENTUK DARI PEMBELAJARAN


assalamualaikum pembuka bicara......kata2 di atas adalah hasil copy + paste....tibe2 lak datang dalam fikiran tuk mencari kata2 yang dapat memberikan semangat pada saya untuk belajar....hehehe...mesti pelik kan....tibe2 jew saya ni terajin lak kan...hehe...entahlah...perasaan ni datang secara tibe2....bukan apa....dah memang semulajadi saya begini....belajar bila mood datang...haishh....sangat BERBAHAYA...yelah.....alang if nak exam pun...liat sangat nak study....

okay..berbalik pada kata2 kat atas ni.....memang betul pun apa yang dikatakan....so...bila dalam mindset kita dah diset yang kita bakal gagal dalam exam nanti...maka..perkara tersebut la yang akan terjadi....dimana...KEGAGALAN yang kita perolehi.....hal ni jadi bila kita dah setkan dalam otak kita yang kita tak mampu nak score tuk subjek tu....then....terjadilah situasi dimana...PUTUS ASA akan mengekori diri kita...jadi sahabat2 yang saya sayangi....sekiranya kita rasa kita tak boleh nak score tuk subjek tertentu...STUDY la dengan bijak...minta bantuan dari mereka yang memahami subjek tersebut...dan mungkin sekiranya kita bernasib baik....minta lah bantuan dari mereka yang pakar dengan subjek tersebut......

oleh itu wahai sahabat2 yang saya sayangi.....belajarlah dengan bijak untuk masa depan kita....tapi jangan lupa....walau kita belajar segila mana pun..jangan sesekali lupakan Allah yang mencipta kita...kerana hanya ALLAH lah yang dapat membantu kita sekiranya kita benar2 tak boley nak terima apa yang kita belajar...juga....jangan lupakan pelajaran untuk ILMU AKHIRAT kita nanti.....


**RENUNG2KAN...DAN SELAMAT BERAMAL**


**SEMOGA BERJAYA SAHABAT2**


p/s : hehehe....nasihat ni sebenarnya juga buat diri saya sendiri....peace!!

Sunday, August 14, 2011

KARENA HATI BERBICARA





Mengharungi samudera mahligai nan suci 
Penuh gelombang silih berganti
Semua adalah ujian penguat cinta
Bila hati bicara
Kekadang tak perlu terucap kata kata
Untuk selami dalamnya hatimu
Susah senangmu jadi bahgian hidupku
Karena hati bicara

Kata menjelmakanmu kisah berjutakan cerita
Hadirmu dihidupku memberikan berjuta makna
Karunia Illahi mempersatukan dua hati
Kurasa yang kau rasa karena hati bicara

Kekadang tak perlu terucap kata kata
Untuk selami dalamnya hatimu
Susah senangmu jadi bahgian hidupku
Karena hati bicara

Kata menjelmakanmu kisah berjutakan cerita
Hadirmu di hidupku memberikan berjuta makna
Karunia Illahi mempersatukan dua hati
Kurasa yang kau rasa karena hati bicara

*********************************************

lirik lagu yang penuh dengan penceritaan...huhu...layan la cerita DALAM MIHRAB CINTA....siyes...cerita ni memang terbaik.....tengok dan hayati cerita ini....sebenarnye memang boleh buat kita menitiskan air mata....subhanallah....


Ya Allah...
sesungguhnya Kau lah yang Maha Besar....
Kau lah yang Maha Pengampun....




p/s : huhuhu...tadi layan2 facebook...then nampak kawan tengah layan cerita ni....dan tersangkut dan terpaut pulak hati ni nak layan jugak cerita ni...hehehe



Saturday, August 13, 2011

rinDu





RINDU..........setiap orang..setiap insan....setiap manusia di muka bumi kepunyaan Allah ni pasti akan ade serta mempunyai perasaan rindu...tak kire lah sama ada rindu kepada Allah, ibu bapa kita, adik-beradik kita, kawan2, sahabat2 kita...even juga pada seseorang yang istimewa di dalam hati serta hidup kita....

perasaan RINDU ni lahir secara semulajadi....ianya akan datang meresap ke dalam kehidupan kita secara tiba2....tidak kira la time kita nak makan ke....tengah belajar ke...time kita nak tido ke...even ianya boleh datang time kita tengah hang out dengan kawan2 kita....

RINDU ni hadir sebab adanya perasaan kasih dan sayang di dalam hati juga dalam kehidupan kita..sebab....memang Allah dah ciptakan kita sebagai hamba-Nya tuk berperasaan seperti ini...kerana dengan adanya perasaan RINDU ini....maka....akan rindulah kita kepada-Nya....ALLAH....Tuhan yang mencipta kita semua.....perasaan RINDU ni juga yang dapat membezakan kita dengan haiwan selain AKAL (maybe).....huhuhu...

perasaan RINDU ni memang sukar untuk kita kawal....sebab kadang2...RINDU ni boleh buat kita rasa gembira....dan ada kalanya....akan membuat kita rasa sayu + sedih......terutamanya bila orang yang kita rindui seperti tiada perasaan yang sama terhadap kita....juga bila kita menghantar msj padanya, dan tiada sebarang balasan dari si dia....RINDU yang saya maksudkan mestilah perasaan rindu kepada sang kekasih hati kita....tetapi....walaubagaimanapun reaksi si dia....tetaplah merindui mereka sementara kita masih diberi peluang untuk MERINDUI DAN DIRINDUI.....andai satu masa nanti Allah tarik semula perasaan ini, tiada lagi ertinya RINDU dalam kamus kehidupan kita...

sentiasalah meluahkan perasaan RINDU kita pada orang yang kita kasihi dan sayangi....walaupun reaksi yang bakal diterima adalah NEGATIF....semoga orang yang kita RINDUI akan faham terhadap apa yang kita rasakan....andai sukar untuk mereka fahami....BERDOALAH kepada ALLAH supaya ALLAH mengurniakan perasaan RINDU kepada si dia...dan BERDOALAH.....semoga ALLAH mengekalkan perasaan RINDU kita kepada-Nya juga si dia....juga rindu si dia kepada kepada-Nya juga kepada kita....

SELAMAT BERAMAL buat hati kalian semua.....juga SELAMAT BERAMAL buat RINDU yang ALLAH kurniakan kepada kita.....semoga ianya kekal bersama kita hingga ke akhir hayat kita.....


INSYAALLAH


p/s : huhuhu....maaflah jika kalian kurang faham apa yang nak saya sampaikan.....huhuhu...idea ni tiba2 muncul sebelum saya melelapkan mata tadi....last2..tak boley tido....hehehe


Friday, August 12, 2011

taNpa taJuK



assalamualaikum......apa khabar semua...hope kalian sehat2 jew yup....wahh.....lama betul tak update blog kesayangan ku ni....mungkin tak de pape yang nk dicoretkan....ataupun kerana kemalasan yang melanda diri....selalu sangat dah kemalasan melanda diri ni...hehehehe..padahal banyak jew story2 yang boleh di'story2' kan dalam blog ni....hehehe...

alhamdulillah.....hari ni dah dua belas hari kite menjalankan ibadah puasa...alhamdulillah.....syukur pada Mu kerana kami masih berkesempatan untuk menjalani ibadah puasa pada tahun ini....

sebenarnya takde pape yang nak ku coretkan sangat dalam blog ni....saja jew arini terajin lak nak meng'update'...hehehe...padahal banyak kerja yang perlu diselesaikan.....hehehe......siyes....memang banyak kerja..tapi kalian kan tau yang saya ni memang seorang yang malas...haishhhhh...tak tahulah....bila agaknya ku nak sedar diri kan.....belajar dah smpai peringkat ijazah dah..tapi....tak sedar2 diri tuk study.....dah la naik raya nanti dew exam mid-term tuk FINANCIAL (ACC 3120)...killer subject lak tu....study pun tak lagi....huhuhuuhu..apa nak jadi ni wahai syafiqah....bila la kau nak berubah ni???????

hurmmmmm.....

************************************************************

tapi alhamdulillah sebab lepas ni dh boley study ngan tenang....ari rabu lepas...our lecturer from UCSA datang tuk melawat kami....hehehe...sebenarnya untuk mendengar segala aduan2 dari kami serta menyelesaikan permasalahan kami di sini.....huhuhu....sebenarnye,masalah kami ni boley jew kami selesaikan sendiri..tapi entahlah......mungkin kami ni terlalu manja....hehehehe...

*********************************************************

okaylah.....bulan puasa bulan yang penuh dengan keberkatan kan....dalam bulan puasa ni barulah ku dapat mengenal erti SABAR yang sebenar....yelah....hari selasa aritu...kami ade kelas mathematics...pukul 6.30ptg...kirenye kami kene berbuka di fakulti la......tapi permasalannya...kafe pulak xbuka.....tapi naseb baik lah ku memang bawa bekalan air mineral......masa berbuka tu...just minum air jew la....abes kelas lak pukul 10.30mlm...haissshhh......dah konfirm2 la kedai makan dalam kolej kami tu dah tutup....tapi...naseb baik kawan lelaki kami ni baik hati tuk beri pinjam motor die tuk kami beli makanan....tapi bukan saya yang beli....kawan la...hehehe..almaklumlah....lesen moto pun tak de....lesen kereta lagi la tak de....hehehehe...alhamdulillah.....terima kasih pada khairi.....sebab bagi pinjam motor kamu.....terima kasih juga buat kak ida dan shima sebab belikan makanan......hehehe..jasa kalian akan daku kenang sampai bila2.....insyaAllah......

***************************************************

erkkkk......cakap pasal SABAR....teringat lak peristiwa hari sabtu lepas.....sabtu lepas saya,shima,kak ida dan yanie keluar tuk beli tiket balik kampung.....huhuhu....kalau cakap beli tiket mestilah kena naik KOMUTER tuk pergi ke destinasi tersebut kan.....almaklumlah....if naik teksi...dah konfirm2 la mahal kan....huhuhu..okay....masa pergi ke TBS, alhamdulillah....naik KOMUTER dengan tenang.....hehehe...sebab tak ramai sangat orang......then kami pergi pekeliling sebab yanie nak beli tiket balik kampung tuk minggu ni (die dah selamat sampai kuantan pun).....time tu okay lagi....cuma banyak kali juga la kami salah naik komuter..hehehe..almaklumlah....kami kan budak baru belajar...pasti akan ada kesilapan....hehehehe....

lepas tu kami gerak pergi SOGO plak....tapi naik TEKSI la....tu pun tambangnye RM13...selepas kami negotiate dengan pak cik teksi tu....asalnye RM15......hehehe..nasib baik pak cik teksi tu murah hati....die mahal sebab hari dah petang sangat.....so...traffic jam la....macam biasa.....waktu orang balik keje kan.....time tu kaki ku dah saket sangat dah....mane tak nye..pandai sangat.....dah tau nak jalan jauh..pi pakai kasut baru....haaaaaa......hambik kau.....saket giler.....tu pun tahan jew....huhuhuhuhu

okay...bila dah sampai kat SOGO....kami pun masuk la.....mak aiiiiiiiiiii.....ramainye orang....!!!!!!!!!!saya tak suka...........!!!!!!!huhuhuhu...sebenarnye saya tak suka keluar ke tempat2 yang ramai orang ni...haishhh....walaubagaimanapun.....saya kena la masuk juga.......tak kan nak tunggu sorang2 kat luar...huhuhuh..time2 macam ni la SOGO nak buat SALE!!huhuhuhu...lantak la kat diorang....hehehe..yang penting saya xbeli pape ok...save budget..hehehehe

waktu berbuka puasa lak...kami berbuka di KFC....hehehe....nasi baik ada tempat tau....tu pun tunggu lama...hehehe.....selesai makan.....kami pun balik la.....nak balik tu....mestilah kena naik LRT dan KOMUTER kan.....huhuhu....naik LRT...keadaan masih tenang lagi...saya suka naik LRT!!!!!!!!sbb tak ramai orang..huhuhuhu...tapi....saya tak berapa gemar lah naik KOMUTER....huhuhuh...sesakkkkkkk...!!masa tunggu kat KL CENTRE...dah lah lama sangat.....dah sampai lak KOMUTER tu......penuh pulak.....terpaksa la berebut...!!!HATE IT!!....huhuhu...aritu lak....terpaksa naik coach biasa....bercampur dengan lelaki la maksudnye....haisssshhhhh...sangat2 tak selesa...huhuhu..tapi terpaksa la.....yang menjadi masalahnye adalah.......walaupun dah penuh coach tu....tapi masih ramai lagi yang seru masuk....kami yang belah dalam2 habis terhimpit....nyaris2 jugak la ku nak terjatuh...haishhh.....masalah betul la..hhuhuhuhu....dah lah ramai....PENUH lak tu....dah tu..KOMUTER tu tak reti2 nak gerak....!!!!!!!berpeluh kat dalam KOMUTER tu.....dah macam sardin dalam tin....tp sardin dew la jugak ruang....tapi ni...memang tak de ruang langsung.....boleh mati sebab tak cukup oksigen...!!!huhuhu....bahaya2....yang tak boley blah....boleh pulak KOMUTER tu undur balik....haishhhh.....dah la lambat sangat nak gerak....main undur2 pulak tu......huhuhu...memang BERSABAR sangat2 kat dalam tu......huhuhuu......rasanya,,,memang boleh sampai tahap HILANG SABAR dah...!!!huhu..tapi tetap bersabar........bila dah sampai SERDANG tu....memang syukur sangat2....alhamdulillah.....sampai juga ke destinasi..huhuhuhu...lepas dari segala azab dalam KOMUTER....keluar2 jew..tengok muka kawan saya berkerut2 menahan marah.....baru saya tau...dia telah di RABA.....haishhh....menakutkan betul......!!!!memang betul2 dugaan buat kami dalam bulan RAMADHAN ni....huhuhuuhu...dan memang banyak dugaan kami semasa di sini....macam2.....huhuhuhuhu....


**END OF THE STORY**


** SALAM RAMADHAN **


p/s : saya tahu kalian bosan membaca story ni....huhuhu...maklumlah....saya tak de bakat dalam penulisan....hehehehe...dan story2 ni pun kurang berkaitan...haha



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...